Asbest Test

Velkommen til Bøgh & Helstrup Laboratoriet, hvor vi specialiserer os i hurtige, professionelle, og pålidelige analyser af asbest. Vores laboratorie er beliggende på Frederiksberg, men vi tilbyder vores tjenester til kunder i hele Danmark. Vi er dedikerede til at sikre, at du får præcise og rettidige resultater, som hjælper med at identificere og håndtere asbest i både private og kommercielle miljøer.
Er du klar til en asbest analyse?

Asbest-Test

Vi tilbyder asbesttestning til både private kunder og virksomheder.

Hos Bøgh & Helstrup er vores laboratorie fuldt udstyret og klar til at modtage prøver for asbest. Vi benytter os af moderne teknologi og præcise analysemetoder for at sikre nøjagtige resultater, som du kan stole på.

Indlever venligst din prøve på Dronning Olgas Vej 15A, 2000 Frederiksberg, på hverdage mellem kl. 08:00 og 16:00.

Asbest

Udtag en prøve af din fliseklæb

Vi har brug for en fliseklæbsprøve fra det område, hvor du mistænker, der kan være asbest, så vi kan foretage en præcis analyse
Asbest-analyse

Indlever eller send din prøve

Pak din fliseklæbsprøve i en pose og kuvert, og indlever den på Dronning Olgas Vej 15A, 2000 Frb. Eller send prøven til os med posten
Asbest-test

Vi analyserer prøven for asbest

Vi analyserer din test med en mulig svartid på ned til 2 timer. Kom ind med din prøve, og modtag hurtigt dit analysesvar fra laboratoriet på Frederiksberg

Vi tilbyder asbesttestning til både private kunder og virksomheder.

Ved at få udført en professionel asbesttest får du ikke blot sikkerhed og ro i sindet, men du kan også spare penge og reducere risici på flere fronter.

Hvorfor er det vigtigt at teste for asbest?

Hvis din bolig er bygget før 1986, kan der være en risiko for, at der er anvendt asbestholdige materialer i konstruktionen. Asbest er farligt for helbredet, da det kan forårsage alvorlige lungesygdomme, herunder asbestose og lungekræft. Hvis du overvejer at købe eller renovere en ældre bolig, kan det derfor spare dig for store omkostninger og sikre dit helbred, at du får testet for asbest. Testen giver dig ro i sindet og en sikkerhed for, at der ikke er farlige stoffer skjult i boligen.

Hvornår bør du overveje asbesttest?

Asbest-materialeprøver En asbest-materialeprøve udføres på byggematerialer, som du mistænker kan indeholde asbest. Dette kan omfatte tagplader, isoleringsmaterialer, gulvfliser eller andre bygningsdele. Ved at indlevere en prøve til vores laboratorium, analyserer vi materialet for tilstedeværelsen af asbestfibre. Denne type prøve er essentiel, hvis du skal renovere eller rive ned dele af huset. Asbest-støvprøver En asbest-støvprøve er ideel, hvis du er i tvivl om, der er asbeststøv i din bolig. Støv kan være farligt, da små asbestfibre kan frigives i luften, hvis materialerne i hjemmet er beskadigede eller slides over tid. Dette er særligt relevant, hvis du allerede har påbegyndt renovering og vil sikre, at der ikke er luftbårne asbestfibre. Ved at tage en støvprøve fra overflader eller luften, kan vi fastslå, om der er asbestpartikler i miljøet. Prøverne tages med gel tape.

Det er vigtigt at få testet for asbest, hvis:

Du planlægger at købe en bolig bygget før 1986. Du skal renovere eller ændre strukturelle elementer i din bolig. Du mistænker, at bygningens materialer kan indeholde asbest. Du allerede er i gang med renovering og ønsker at sikre, at der ikke er farligt støv i boligen.

Fordele ved at teste for asbest

Økonomisk sikkerhed og beskyttelse af din investering Hvis du opdager asbest tidligt i forbindelse med renovering eller køb af bolig, kan du træffe de nødvendige foranstaltninger for at få det fjernet korrekt og sikkert. Dette kan spare dig for betydelige omkostninger på længere sigt. Skjult asbest, der opdages midt i en renoveringsproces, kan nemlig føre til betydelige forsinkelser, øgede omkostninger til sanering og potentielle bøder, hvis arbejdet udføres forkert. Ved at få testet for asbest, før du går i gang, kan du budgettere korrekt og undgå uventede udgifter, hvilket beskytter din økonomi og din investering i boligen.

Asbestanalyser: Materialeprøver og Støvprøver

1. Materialeprøver Vi udfører analyser af fysiske byggematerialer, som du mistænker kan indeholde asbest. Dette omfatter blandt andet fliseklæb, isoleringsmateriale, tagplader og andre bygningskomponenter. Vores metode sikrer en præcis identifikation af asbestfibre i materialet, hvilket er afgørende for sikkerheden ved renovering eller nedrivning. Ved at indsende en prøve fra materialer som fliseklæb, får du en detaljeret analyse, der hjælper dig med at træffe informerede beslutninger om håndtering og fjernelse af potentielle asbestkilder.

2. Støvprøver Støvprøver er designet til at opdage asbestfibre i det omgivende miljø. Dette kan være særligt vigtigt, hvis der er mistanke om, at asbest kan være frigivet fra beskadigede materialer eller vedrenoveringsarbejde. Vores laboratorium analyserer støvprøver fra overflader og luft for at vurdere tilstedeværelsen af asbestfibre. En nøjagtig analyse sikrer, at eventuelle sundhedsrisici ved eksponering for asbeststøv bliver identificeret og håndteret korrekt.

DIT PÅLIDELIGE LABORATORIUM

Vores Asbestanalyser

Vi tilbyder omfattende testning af asbest på to måder, der er afgørende for at sikre dit miljø:

  1. Analyse af Asbest i Støv:
    Vores laboratorie tester støvprøver for tilstedeværelse af asbestfibre. Denne analyse er vigtig for at vurdere indendørs luftkvalitet og potentielle sundhedsrisici. Ved at identificere asbest i støv kan vi hjælpe med at minimere eksponering og beskytte dit helbred.

  2. Analyse af Asbest i Materialer:
    Vi undersøger materialer som rør, tagplader, isolering, gulvfliser og meget mere for at bestemme, om de indeholder asbest. Denne service er afgørende for dem, der arbejder med renovering, nedrivning eller vedligeholdelse af ældre bygninger, hvor asbest kan udgøre en betydelig sundhedsrisiko.

    Vi tester for både privatpersoner og virksomheder.  

Ofte stillede spørgsmål

Asbest er en naturligt forekommende mineral, der tidligere blev anvendt i mange bygge- og industrianvendelser på grund af dets varmebestandige egenskaber. Men asbestfibre kan, når de bliver luftbårne og indåndet, føre til alvorlige helbredsmæssige problemer, såsom:

  • Lungekræft: Langvarig eksponering for asbest kan øge risikoen for at udvikle lungekræft betydeligt.

  • Mesotheliom: En aggressiv kræftform, der ofte er forbundet med asbesteksponering, og som påvirker slimhinden i lungerne og maven.

  • Asbestose: En kronisk lungesygdom forårsaget af indånding af asbestfibre, der kan føre til åndedrætsbesvær og permanent lungeskade.

Det er afgørende at kontakte os inden prøvetagning for at sikre korrekt og repræsentativ prøvetagning. Vores eksperter giver vejledning i den bedste måde at tage prøver på, for at sikre at resultaterne er pålidelige og nøjagtige. Forkert prøvetagning kan føre til misvisende resultater, hvilket kan have alvorlige konsekvenser for sundhed og sikkerhed.

Vores laboratorie tilbyder mere end blot resultater – vi leverer indsigt og ro i sindet. Med vores avancerede testmetoder og erfarne team kan du være sikker på, at du får de mest præcise og omfattende analyser.

  • Hurtige Resultater: Vi ved, at tiden er af afgørende betydning, og derfor arbejder vi hurtigt og effektivt for at levere dine resultater uden unødvendige forsinkelser.

  • Professionalisme: Vores team består af højt kvalificerede fagfolk, der er engagerede i at levere de bedste resultater og yde enestående kundeservice.

  • Pålidelighed: Du kan stole på, at vores resultater er nøjagtige og pålidelige, hvilket gør det muligt for dig at træffe de rigtige beslutninger for din ejendom eller virksomhed.

Er du en virksomhed eller privatperson? Udfyld venligst kontaktformularen, så vil en af vores konsulenter kontakte dig hurtigst muligt.

Ved at udfylde accepterer du Bøgh & Helstrups Persondatapolitik