Gode råd om skimmelsvampe

Skimmelsvampe sidder i kolonier og du kan genkende dem som sorte, grønne, brune og hvide pletter, der oftest har en lodden overflade. Angreb af skimmelsvampe ses i gulve, på vægge eller på lofter og vil ofte være gemt væk i skjulte konstruktioner i boligen.

Du kan fjerne skimmelsvampe ved at vaske af og desinficere med f.eks. Rodalon eller ProtoxHysan. Vask grundigt efter med rent vand og lad stedet tørre ud. Vær opmærksom på, at tapet, gipsplader og lignende organiske materialer som regel ikke kan renses for skimmelsvampe og derfor må udskiftes.

Hvis du har synlige tegn på forekomst af skimmelsvampe på et areal på under ca. 0,25 m2 på f.eks. en vægoverflade, skal du betragte omfanget af skimmelsvampe som værende under bagatelgrænsen. Mindre forekomster af skimmelsvampe i boligen vil normalt ikke påvirke indeklimaet negativt.

Skimmelsvampe kan kun trives på fugtige steder i boligen. Vi anbefaler derfor hyppig udluftning af især badeværelse, køkken og soveværelse. Tænk over dine indendørs aktiviteter og begræns fugten, hvor det er muligt, f.eks. ved at tænde emhætten under madlavning, ved at lukke døren til badeværelset, når du bader og ved at undlade at hænge tøj til tørre indendørs.